Nu finns essenser till sprit!

Med essenser kan du sätta dina egna smaker. Att bruka essens till sprit är lättare än vad du tror.

Du kan blanda vilka smaker som du vill. Köp de essenser som du gillar. Testa dig fram och upptäck hur kul det kan vara med essens till sprit!

Utbudet av essenser är stort

Essenser är i grund och botten smakämnen som du kan tillsätta inför eller efter att du köper eller gör egen sprit (utanför Sverige, förbjudet här). Svårt är det inte. Smakerna blir oftast lika goda som originalet.

Servera drycker gjord på essenser i alla möjliga sammanhang. Dyrt är det inte heller.

Essenser kommer i flera utföranden. Du måste bilda dig en egen uppfattning först. Följ alltid instruktionerna. Om du överdriver kan det bli riktigt sötsliskigt eller en helt fel balans som gör att drinken inte blir god.

Extrakt

Hitta billig essens till sprit

Välj inte enbart efter pris, kvaliteten måste avgöra. På nätet hittar du många bra priset. På nätet kan du hitta det mesta. Hembryggning se har många olika smaker.se, där finns över 200 essenser.

Du hittar säkert en essens till sprit som passar dig. E-butiker har det mesta. Dessutom kan du hitta nyheter som gör det så kul att experimentera och ta din hemmabar till helt nya nivåer.

Lite då och då säljas essenser på rea. Det kan du spara in en del pengar på. Titta på bäst före datumet. Då måste du ju använda upp den snabbt vilket du kanske inte hinner med.

Gör rätt från början.

Gör som du vill. Nya smaker dyker upp då och då.

Prova smaker som du inte har testat tidigare. Låt dina vänner och gäster få veta att du vill få ärlig feedback. Gillar de smaken kan du köra på.

Prova olika lösningar. Bara fantasin sätter gränserna. Det är roligt, helt klart. Det blir som din egen spritprovning.

Har du koll på hur mycket essens som du har hemma

Låt essenser flöda. Essens till sprit förhöjer smaken.

Testa någonting nytt. Var kreativ. Bättre kan det knappast bli.

Så gör du!

Vissa företag erbjuder utbildningar inom essenser. Det är proffs som håller i utbildningarna. Det finns en mängd olika alternativ att välja bland.

Man behöver ju inte bli stupfull varje gång. Välj ESSENS FÖR SPRIT efter tillfälle. Kanske vill du testa whiskey essens och se om de kommer att tro att det är äkta whiskey eller inte.

Säg inget i förväg och låt dina gäster gissa vilket märke på whiskey det är. Kanske lyckas du lura någon att tro att det är riktigt exklusiva smaker?

Vad gäller att göra egen likör eller annan sprit kan det vara viktigt att förstå lite mer om tekniken, hur mycket du tillsätter och när. göra egen rom Se till att få tips från de som är duktiga på detta. Läs på om produkterna.

Nu vet du allt du behöver veta om ESSENSE och hur de fungerar. Misstag är inget att gråta över. Resultatet blir kanon.